Werken in de bakkersbranche

Werken in de bakkersbranche

admin No Comment
Eten

Wanneer je bakker wil worden heb je hier verschillende opleidingen voor. Je komt er tegenwoordig niet meer mee weg als je simpelweg een broodje kan bakken. Veel mensen willen tegenwoordig iets speciaals zoals een grote mooie taart of cupcakes met speciale vulling. Je kunt er voor kiezen om in een supermarkt te werken bij de broodafdeling, maar dit is totaal niet te vergelijken met wat een echte bakker doet. Echte bakker maken het zelf!

Verschillende soorten bakkers

Net als bij andere branches kun je jezelf specialiseren in verschillende dingen. Zo heb je naast een ambachtelijke bakker ook nog banketbakkers, broodbakkers, confiserie, koude bakkers en industriële bakkers. De verschillen hierin zijn vrij groot. Daarom adviseren wij om eerst goed onderzoek te doen naar wat voor soort bakker je zou willen worden.

Wat moet je kunnen?

Wanneer je bakker wil worden moet je er rekening mee houden dat je niet voor een baantje gaat die werkdagen heeft van 8 tot 5. Sterker nog, soms mag je om 4 uur ’s ochtends al beginnen. Naast het maken van brood is het (wanneer je in een bakkerij werkt) ook erg belangrijk om met klanten te kunnen communiceren. Luister naar hun wensen en speel hierop in. Klanten kunnen namelijk ook hun brood in een supermarkt gaan kopen en dit wil je voorkomen. Maak jezelf uniek en onmisbaar. Soms wordt er ook van je gevraagd om producten in te kopen en bestellijsten af te werken.

Makkelijk aan een baan komen

Wanneer je graag in deze branche aan het werk wil gaan kun je via een uitzendbureau misschien aan een leuke baan komen. Zij helpen je bij dit proces om een passende baan te vinden. Je hoeft je hierbij dan ook geen zorgen te maken want het bureau zal zoveel mogelijk zorgen voor je uit handen nemen. Je kan in vaste dienst treden bij een bakker, via het uitzendbureau worden verloond of door middel van een payroll constructie als bakker gaan werken.