Koken voor een groep

Koken voor een groep

admin No Comment
Keuken koken

koken groepWie kookt voor een grotere groep zal er wellicht wat moeite mee hebben om dit allemaal te organiseren en te plannen, waar je normaal misschien gewend bent om enkel voor je gezin te koken. Een goede voorbereiding is toch het halve werk. Verzin op tijd je menu en maak hier al een volledige boodschappenlijst van. Sommige dingen kun je wellicht al ruim van te voren inslaan, andere zal je misschien op dezelfde dag of de dag ervoor dienen te halen omdat het vers moet zijn. Maak hiervoor voldoende ruimte in je koelkast en controleer daarnaast of je wel voldoende borden, glazen, bestek enz. hebt voor je gasten.
Als je je menu samen gaat stellen is het belangrijk om te letten op de haalbaarheid van de gerechten. Het is namelijk handig als je al een groot deel klaar hebt staan voordat je gasten arriveren, dan hoef je immers niet meer uren in de keuken te staan, je kunt bijvoorbeeld bepaalde gerechten nog opwarmen in de oven of de magnetron. Hou het menu dus simpel maar lekker en plan met zo weinig mogelijk last-minute-werk.
Daarnaast heb je natuurlijk ook allerlei makkelijke gerechten of manieren van bereiden als er gasten komen. Denk bijvoorbeeld aan barbecue├źn, makkelijke salades, soep met brood, lekkere broodjes of je laat gewoon een lekkere Italiaanse traiteur komen! Als je het niet ziet zitten zelf al het eten te verzorgen kun je natuurlijk ook vragen aan de gasten of ze allemaal een bepaalde gang klaarmaken.