Kennis maken met de echte Spaanse keuken

Kennis maken met de echte Spaanse keuken

admin No Comment
catering

Als u wel eens in Spanje bent geweest, dan weet u vast hoe geweldig het leven daar kan zijn. Spanjaarden houden van lekker eten en drinken. Ze gebruiken verse ingrediënten en traditionele recepten om de heerlijkste gerechten op tafel te zetten.

Misschien heeft u na uw vakantie zelf wel eens geprobeerd om thuis Spaanse gerechten te maken. En kwam u erachter dat het lastiger was dan u had gedacht. Happy Paella zegt hierop dat het vooral te maken heeft met het gebruiken van de juiste ingrediënten en materialen, maar ook met het gebruiken van de juiste recepten en bereidingswijzen. Met een kookworkshop Weesp kunt u leren hoe u zelf die heerlijke Spaanse gerechten zelf kunt maken.

Dé Spaanse keuken bestaat niet

Er is eigenlijk niet zoiets als één Spaanse keuken. Als u vaker in Spanje bent geweest en meerdere regio’s hebt bezocht, dan heeft u waarschijnlijk wel gemerkt dat het eten overal net iets anders is.

De keuken in Baskenland verschilt van die van Galicië, terwijl daar weer andere gerechten dan de in Catalonië of Andalusië worden gemaakt. Wel worden ingrediënten als olijfolie, peterselie, knoflook en ui door het hele land gebruikt als smaakmakers. Deze worden ook gebruikt bij een kookworkshop Weesp.

Beroemde Spaanse gerechten: tapas en paella

In heel Spanje worden kleine hapjes gegeten, die wij hier onder de verzamelnaam tapas kennen. In bijvoorbeeld Baskenland heten ze pinxtos en worden ze op een cocktailprikker geserveerd. Er is geen vaste definitie van tapas, want er is een enorme variëteit: van koude chorizo (worst) tot warme patatas bravas (gefrituurde aardappeltjes). Bij een kookworkshop Weesp kunt u leren hoe u een aantal van deze kleine hapjes kunt klaarmaken.

Ook paella is een in heel Spanje voorkomend gerecht en behoort dus tot het “vaste” repertoire van de meeste Spaanse restaurants. Paella is een rijstgerecht met groenten en meestal ook vis en vlees.

Als u wilt leren hoe u op een eenvoudige manier zelf heerlijke paella kunt maken, dan is een kookworkshop Weesp een uitstekende manier om dat te doen. Zo kunt u thuis zelf paella maken zoals die in Spanje smaakt.

paella-kookworkshop-weesp